Zet ook je ketel op 70!

In het najaar van 2019 startte Heeg de actie Zet ‘m op 70. Veel verwarmingsketels staan nog op 80 of 85 °C terwijl dit niet nodig is en alleen maar extra gas en geld kost. Bovendien onderzoeken we de mogelijkheid van een collectief warmtenet met een watertemperatuur van 70 °C. Handig dus om alvast na te gaan of bij een keteltemperatuur van 70 °C je huis comfortabel warm gestookt kan worden.

Zet ‘m op 70

We roepen iedereen in Heeg op om de temperatuur van de verwarmingsketel op 70 graden of lager te zetten. Goed om te weten: verlagen naar 70 graden maakt voor het warme water uit je kraan of douche niets uit.
Je kunt de ketel zelf op 70 (of lager) zetten. Als dat lastig is, komen we graag helpen. Stuur dan een mailtje naar warmheeg. Ook krijgen we graag een mailtje van iedereen die het zelf heeft gedaan en horen we na enige tijd of het bevalt.

De ketel op 70: het bevalt ons prima

“Ook Gouden Boaijum 4 doet mee met “Zet ’m op 70”.
Zowel in ons huis als in het bedrijf (Pension/B&B Aan het Water) staan sinds april van dit jaar beide CV’s op 70 graden. Wij hebben slimme thermostaten waarop ook het gasverbruik is te zien van elk aangesloten toestel. Hoewel de verlaging van 80 naar 70 graden relatief nog kort geleden plaatsvond en er in de zomer geen warmtevraag is, zien wij in de maanden september, oktober en november dat het gasverbruik van 2020 10 tot 20% lager is t.o.v. 2019. Verder merken wij geen verschil in comfort voor wat betreft de verwarming van onze gebouwen. Nu moet het natuurlijk nog echt winter worden maar tot nu toe gaat het prima!“ (Chris van Haarlem)

 

Zet ‘m op 70 is mede mogelijk gemaakt door:

Share