Individuele huishoudens

INDIVIDUELE HUISHOUDENS

Ieder aangesloten huishouden krijgt een eigen joule-meter die meet hoeveel warmte de woning heeft afgenomen. Als u veel warmte gebruikt, betaalt u ook meer. Gebruikt u weinig, dan betaalt u minder. Daarom heeft isoleren nog steeds zin. Naast de kosten voor de afgenomen warmte betaalt u ook vastrecht.

Goede isolatie is zeker aan te raden voor elk huis, sommige maatregelen verdient u altijd terug! Laat eerst een gratis scan van uw huis maken door de Energie Coöperatie.
Helaas is niet elk huis makkelijk te isoleren. Het uitgangspunt van Warm Heeg is dat elke woning voldoende warmte moet kunnen afnemen om de woning warm te krijgen, ook de moeilijker isoleerbare woningen. Een minder goed geïsoleerde woning heeft een hogere warmtevraag en zal dus ook in het geval van een warmtenet meer betalen voor warmte dan een woning die goed geïsoleerd is.

Overweeg de mogelijkheid van het huren van een ketel.

Nee, een zonneboiler kan blijvend worden ingezet voor de warmwatervoorziening.

Nee, dat maakt niet uit. Zowel radiatoren als vloerverwarming kunnen op het warmtenet aangesloten worden.

Ja, via een warmtewisselaar zorgt het warmtenet ook voor verwarming van het kraanwater.

Van het aardgas af betekent elektrisch koken. We hopen alle huishoudens een oplossing op maat te kunnen bieden. Het elektriciteitsverbruik van de huishoudens die overstappen van koken op gas naar elektrisch zal hierdoor toenemen.

Nee, de warmtewinning werkt met verschillende gesloten watercircuits die warmte aan elkaar doorgeven via warmtewisselaars. Het water uit het Hegermeer geeft haar warmte af in de machinekamer van het dorp en stroomt daarna weer terug naar het meer. Via meerdere stappen wordt de warmte uiteindelijk doorgegeven aan het waternet van de woning.

Nee, u mag zelf bepalen of u gebruik wilt maken van het aanbod om aangesloten te worden op het warmtenet. Het kan wel zo zijn dat latere aansluiting hogere kosten met zich meebrengt dan aansluiting in het begin.

Hier wordt nog onderzoek naar gedaan. In een latere fase zal dit helder worden.

Deze lijst met veel gestelde vragen wordt regelmatig aangevuld en verbeterd. Mochten uw vragen er niet tussen zitten, of ziet u onduidelijkheden of onjuistheden, dan horen wij dat natuurlijk graag.

Share